1xbet

Ushqimi i shpejtë dhe diabeti: Këshilla dhe opsione

Ushqimi i shpejtë dhe diabeti: Këshilla dhe opsione

Njerëzit me diabet duhet të ndjekin një dietë të shëndetshme për të menaxhuar nivelin e tyre të sheqerit në gjak. Ushqimi i shpejtë shpesh është shumë i përpunuar, dhe kjo mund të ketë një ndikim negativ në shëndetin. Hulumtimi

ka treguar që, në të gjithë botën, pasi ushqimi i shpejtë ka fituar popullaritet, numri i njerëzve me diabet është rritur. Ekziston shqetësimi se mund të ketë një lidhje midis të dyve.

Si ushqimi i hedhurinave, njerëzit duhet të shmangin ushqimin e shpejtë shumicën e kohës. Shumë nga opsionet janë shumë të përpunuara, përmbajnë pak fibra dhe kanë një përmbajtje të lartë kripe, sheqeri ose yndyre. Të gjithë këta faktorë mund ta bëjnë ushqimin e shpejtë të dëmshëm për një person me diabet.

Sidoqoftë, me pak njohuri, njerëzit me diabet mund të hanë ushqim të shpejtë në moderim pa vënë në rrezik shëndetin dhe shëndetin e tyre.

Këshilla për të ngrënë ushqim të shpejtë jashtë dhe rreth

isshtë e rëndësishme që njerëzit me diabet t’i afrohen opsioneve të ushqimit të shpejtë me disa kujdes. Njohja për përmbajtjen ushqyese të ushqimit përpara se të caktohet mund të ndihmojë një person të bëjë zgjedhje të mençura.

Para se të shkoni në një restorant të preferuar të ushqimit të shpejtë, njerëzit me diabet duhet të marrin parasysh disa nga këto këshilla:

 • Mos shkoni kur janë shumë të uritur. Fillimi i çdo vakt në stomak bosh mund të çojë në zgjedhje të tepërta dhe jo të shëndetshme. Kur është e mundur, njerëzit me diabet duhet të planifikojnë të hanë një vakt të ushqimit të shpejtë pasi të kenë një meze të lehtë të shëndetshme, siç është një mollë, për të shmangur overeating.
 • Di para se të shkoni. Shumë restorante të ushqimit të shpejtë kanë numër të kalorive në menutë e tyre dhe informacionin e ushqimit në faqet e internetit të tyre. Disa uebfaqe të pavarura gjithashtu ofrojnë komente dhe fakte ushqimore. Sido që të jetë burimi, është një ide e mirë të shikoni opsionet e menusë dhe të planifikoni një vakt paraprakisht, kur është e mundur. Kjo mund të ndihmojë në kufizimin e urdhrave të impulsit.
 • Pini ujë, jo sode. Njerëzit me diabet duhet të shmangin sode për shkak të përmbajtjes së lartë të sheqerit dhe rrezikut të shkaktimit të një rritje në nivelin e sheqerit në gjak. Shkëmbimi i sode për ujë mund të ndihmojë në parandalimin e kalorive të panevojshme dhe thumba të sheqerit në gjak dhe të ndihmojë në uljen e ndjenjës së urisë.
 • Hani ngadalë. Truri kërkon të paktën 15 minuta për të regjistruar se stomaku është i kënaqur. Ushqimi ngadalë ndihmon trurin të arrijë atë që po ndjen stomaku. Kjo teknikë mund të ndihmojë një person të shmangë një vakt shumë të madh.
 • Kufizoni numrin e vizitave. Hulumtimi ka lidhur një konsum të lartë të ushqimit të shpejtë me zakone të dobëta dietike. Shumë profesionistë të shëndetit dhe Wellness rekomandojnë të kufizoni numrin e herëve të kujtdo, përfshirë njerëzit me diabet, ha ushqim të shpejtë. Shtë më mirë të mbani vizitat e rralla, jo më shumë se një herë deri në dy herë në muaj, për shëndetin më të mirë.
 • Mbajeni të vogël. Kur nëpunësi kundër pyet për ngritjen e madhësisë së porosisë, në përgjithësi është një ide e mirë të thuash "jo". Do të ketë akoma shumë kalori në vaktin më të vogël, por më pak se në madhësinë super-madhësi ose të madhe.
 • Kujdes nga opsionet e vlerës së vlerës. Kombinimet e "vlerës" mund të duken me vlerë më të mirë, por ato nuk janë gjithmonë të shëndetshme. Shtë më mirë të blini një sanduiç me një sallatë anësore dhe shishe ujë në vend të një burger para-pakete, skuqura dhe vatër të pijeve të burimit.
 • Shikoni sallatat. Sallatat nuk janë gjithmonë të shëndetshme ose të ulëta në kalori. Sallatat që përmbajnë predha taco të skuqura thellë, pulë të skuqur, veshje të yndyrshme, djathë dhe croutons mund të shtojnë kalori dhe të ndikojnë në nivelin e sheqerit në gjak. Në vend të kësaj, zgjedhni sallata me veshje më të lehta, pulë të pjekur në skarë, djathë të kufizuar ose pa djathë dhe pa croutons.
 • E skuqur është e keqe. Shtë më mirë të shmangni ushqimet e skuqura thellë, të tilla si shirita pule, skuqura dhe predha taco.
 • Ndërroni anët. Kur janë të disponueshme, njerëzit duhet të zgjedhin sallata anësore, frutat, perimet ose anët e tjera që janë më të shëndetshme se skuqura.

Shoqata Amerikane e Diabeteve ofron informacione për t’i ndihmuar njerëzit të bëjnë një zgjedhje të shëndetshme.

Këshilla se çfarë të porosisni

Ushqimi i shpejtë nuk do të thotë më vetëm burgers, patate të skuqura dhe qumështore. Tani, është e mundur të gjesh ushqim të shpejtë nga shumë prejardhje të ndryshme kulturore. Kjo do të thotë se ka një larmi më të gjerë për të zgjedhur, por mund ta bëjë më të vështirë për njerëzit me diabet të dinë se çfarë është dhe nuk është një zgjedhje e mirë për ta.

Më poshtë janë disa lloje të njohura të ushqimit të shpejtë dhe disa sugjerime të përgjithshme se çfarë të kërkoni në secilin.

Italian

Vendet e picave të ushqimit të shpejtë shpesh ofrojnë një larmi të vogël të pjatave italiane.

Kur italiani është opsioni në dispozicion, njerëzit me diabet duhet të largohen nga pica dhe makarona me pjatë të thellë, pasi ato kanë një numër të lartë karbohidrati.

Më shumë opsione të shëndetshme përfshijnë:

 • Meatballs
 • Sallatat
 • Pulë e pjekur në skarë

Disa opsione makaronash janë më të shëndetshme se të tjerët. Klikoni këtu për të mësuar më shumë.

Kinezisht

Kur porosisni kinezisht, ushqimet me avull janë shpesh më të shëndetshëm.

Brokoli i steamed dhe pula me salcë në anën mbi orizin kafe është më i shëndetshëm se pula ose derri mbi orizin e bardhë.

Shumica e pjatave me petë kineze, të tilla si lo mein, kanë një numër të lartë karboni. Njerëzit me diabet duhet t’i shmangin këto.

Amerikan

Në vend të një djathi djathi, skuqura dhe sode, shikoni për

 • Supat me perime ose fasule
 • Sallatat me peshk të pjekur në skarë, tofu ose pulë
 • Burgers të mbështjellura me marule
 • anët e perimeve të steamed ose të pjekura

meksikan

Vendet e ushqimit të shpejtë meksikan zakonisht ofrojnë tacos, burritos dhe patate të skuqura tortilla, por shumë tani ofrojnë edhe sallata, fasule, supa me brothy dhe opsione të tjera në dukje të shëndetshme.

Një sallatë pule e pjekur në skarë me fasule, avokado dhe salsa si veshje dhe shërbehet pa një guaskë të skuqur thellë është një mundësi e mirë.

Një person zakonisht mund të zgjedhë tacos pule të pjekur në skarë në tortilat e buta të misrit me perime të kufizuara ose pa djathë, avokado dhe perime të pjekura në skarë dhe të qëndrojnë brenda objektivave të tyre dietikë.

Kombinimi i anëve të fasuleve me perime dhe avokado gjithashtu mund të bëjë një vakt të https://harmoniqhealth.com/al/ shëndetshëm dhe të ekuilibruar, me karburant të ulët.

Kujdes nga predha taco të skuqura që janë me fibra të ulët, por të pasura me yndyrë dhe kalori.

Pyetjet për të bërë stafin

Njerëzit me diabet nuk duhet të kenë frikë të bëjnë pyetjet e stafit të restorantit në lidhje me ushqimin për të kontrolluar se ai përputhet me nevojat e tyre dietike.

Këtu janë disa pyetje që mund të ndihmojnë njerëzit me diabet të bëjnë zgjedhje të shëndetshme kur hani jashtë:

 • A ka ndonjë mundësi më të lehta kalori në dispozicion?
 • A ka artikuj të veçantë të menusë për njerëzit në dieta të kufizuara?
 • A mund të shoh informacionin ushqyes?
 • A ka zëvendësime që janë më të shëndetshme, siç janë shkopinjtë me vegla në vend të skuqura?
 • A mund të porosis një burger pa një simite, pasi dua të shmang karbohidratet e thjeshta?
 • Edhe opsionet më të shëndetshme shpesh janë ende shumë të përpunuara. Njerëzit duhet të kontrollojnë sheqerin e tyre në gjak 2 orë pas një vakt të ushqimit të shpejtë për të parë se si i ka ndikuar ata. Kjo mund të ndihmojë në udhëzimin e zgjedhjeve të ushqimit në të ardhmen.

  Megjithëse njerëzit duhet të shmangin ushqimin e shpejtë, përveç në raste të rralla, është akoma e mundur të vizitoni një restorant të ushqimit të shpejtë dhe opsionet e porosisë që do të kenë një ndikim minimal në dietën e përgjithshme dhe shëndetin.

  Kur një person ha ushqim të shpejtë në moderim dhe me disa planifikime, mund të bëjë një trajtim të shijshëm ose një vakt të shpejtë të përshtatshëm.

  Çfarë të dini më shumë rreth asaj se si ushqimi i shpejtë ndikon në trup? Klikoni këtu për të parë artikullin tonë të dedikuar.

  Q:

  Unë ndonjëherë dëgjoj që ushqimi i shpejtë përmban kimikate që e bëjnë atë të varur. A eshte e vertete?

  A:

  Prodhuesit përpunojnë ushqim të shpejtë në një mënyrë për të hiper-stimuluar qiellzën dhe për ta bërë atë më tërheqëse dhe të këndshme.

  Shkencëtarët e ushqimit synojnë të inxhinierojnë ushqime për të arritur në "pikën e lumtur". Pika e lumturisë është pika në të cilën ushqimi është shumë i këndshëm, por nuk është aq shumë mbivlerësues sa truri zvogëlon dëshirën për atë ushqim.

  Ushqimi i shpejtë është gjithashtu shumë i pëlqyeshëm, do të thotë që prishet shumë shpejt në gojë me pak përpjekje nga përtypja manuale.

  Ky kombinim i sheqerit të lartë, kripës dhe ushqimeve të yndyrshme, pika e lumturisë dhe palatueshmëria e lartë mund t’i bëjë ushqimet më të vështira për t’u refuzuar ose shmangur dhe mund të çojnë në varësi. Përgjigjet

  paraqesin mendimet e ekspertëve tanë mjekësorë. E gjithë përmbajtja është rreptësisht informuese dhe nuk duhet të konsiderohet këshilla mjekësore.

 • Tipi 1
 • Tipi 2
 • Ushqyerja/Dieta

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga Studime të shqyrtuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore — përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat — brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
1xbet